ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BİRİMİ

"Herkes için üniversite"

TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDEN TIP BAYRAMI’NA ÖZEL KONSER

Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Senfoni Orkestrası tarafından hekimler ve sağlık çalışanlarına özel “14 Mart Tıp Bayramı Konseri” düzenlendi.

14 Mart Tıp Bayramı kapsamında düzenlenen “Tıp Bayramı Konseri” Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sanat Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi. 14 Mart Tıp Bayramı kutlamalarında sahne alan Trakya Üniversitesi Balkan Senfoni Orkestrası, hekimler ve sağlık çalışanlarına ithafen birbirinden değerli eserleri seslendirdi.

Şef Prof. Ahmet Hamdi Zafer’in yönetiminde, Beste Tıknaz Modiri ve Barış Kerem Bahar’ın solist olarak yer aldığı konsere başta hekimler ve sağlık çalışanları olmak üzere çok sayıda müziksever katılım gösterdi.

Trakya Üniversitesi Balkan Senfoni Orkestrası Tıp Bayramı Konseri’nde A. Vivaldi, G.P. Telemann, P. Wranitzky, S. Rachmaninov gibi dünyaca ünlü bestecilerin eserleri seslendirildi. Konserde ayrıca, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Ahmet Hamdi Zafer, geçmişten bugüne tüm sağlık emekçilerine ithafen S. Rachmaninov’un “Vocalise” adlı eserini kemanıyla icra etti.

Trakya Üniversitesi adına sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı’nı kutlayan Prof. Ahmet Hamdi Zafer, “Trakya Üniversitesi Balkan Senfoni Orkestrası olarak bu konseri, hayatını yitiren sağlık çalışanlarımız ile birlikte tüm sağlık kahramanlarımızın anısına ve onuruna düzenlemekten gurur duyuyoruz. Ülkemize ve üniversitemize büyük hizmetlerde bulunmuş birbirinden değerli hekimlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Tüm sağlık emekçilerimizin “14 Mart Tıp Bayramı” kutlu olsun.” dedi.

Konserin sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz ve Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Sezgin, başarılı performansıyla büyük beğeni toplayan orkestrayı kutlayarak Şef Prof. Ahmet Hamdi Zafer ve solistler Beste Tıknaz Modiri ile Barış Kerem Bahar’a çiçek takdim etti.