ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BİRİMİ

"Herkes için üniversite"

YÜKSEK ÖĞRETİM KURULU TARAFINDAN DÜZENLENEN ‘ENGELSİZ EĞİTİM’ ÇALIŞTAYINA KATILIM SAĞLANDI

Engel durumu olan öğrencilere destek olma görev ve misyonu ile çalışmalar yapan Engelsiz Üniversite Birimi'nin temsilcileri Yüksek Öğretim Kurulu tarafından Düzenlenen Engelsiz Eğitim Çalıştayı’na katıldı.

Mozart kulağına sahip Otizmli Yunus YAZAR’ın piyano resitali ile başlayan Çalıştay’da Üniversitelerin Erişilebilirlik çalışmaları ile ilgili Bayrak Uygulamaları ile ilgili değerlendirmeler de yapıldı.

Eğitimde Mevcut Durum", "Farklı Engel Gruplarında Engelsiz Eğitim" ve "İyi Uygulama Örnekleri ve Engelsiz Sağlık" başlıklı üç ayrı panel oturum gerçekleştirildi.

 

Prof. Dr. Mine Erden İnal moderatörlüğünde düzenlenen "Engelsiz Eğitimde Mevcut Durum" başlıklı panelde Anadolu Üniversitesinden Prof. Dr. İbrahim Halil Diken "Açık ve Örgün Eğitimde Engelsiz Eğitim", ÖSYM Engelli Adaylar Daire Başkanı Belma Atak "Engelsiz Sınavlar", MEB Rehberlik Hizmetleri Daire Başkanı Seyfettin Toraman "Ortaöğretimde Engelsiz Eğitim ve Yenilikler" ve Necmettin Erbakan Üniversitesinden Prof. Dr. Mehmet Ak ise "Engelli Bireylerin Aileleri, İletişim Sorunları ve Beklentiler" başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi.

 

Necmettin Erbakan Üniversitesinden Prof. Dr. Muzaffer Şeker moderatörlüğünde düzenlenen "Farklı Engel Gruplarında Engelsiz Eğitim" başlıklı panelde Eskişehir Osmangazi Üniversitesinden Doç. Dr. Macid Ayhan Melekoğlu "Öğrenme Güçlüğü Olanlarda Engelsiz Eğitim", Necmettin Erbakan Üniversitesi SOBE Eğitim Danışmanı Prof. Dr. Binyamin Birkan "Otizm Spektrum Bozukluğunda Engelsiz Eğitim" ve Gazi Üniversitesinden Doç. Dr. Banu Arslantekin ise "Duyusal Yetersizlikte Engelsiz Eğitim" başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi.

       

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinden Prof. Dr. Ozan Bahar moderatörlüğünde düzenlenen "İyi Uygulama Örnekleri ve Engelsiz Sağlık" başlıklı panelde ise Kırıkkale Üniversitesinden Doç. Dr. Müyesser Okumuş "Bedensel Engelliler için Tedavide Yenilikler ve Yardımcı Cihazlar", Ankara Üniversitesinden Prof. Dr. Şefay Aysun İdil "Görme Engelliler için Tedavide Yenilikler ve Yardımcı Cihazlar" ve Gazi Üniversitesinden Doç. Dr. Hakan Tutar, ise "İşitme Engelliler için Tedavide Yenilikler ve Yardımcı Cihazlar" başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi.

 

Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meltem Yılmaz'ın "Otizm ve Mekan Sergisi"nin gün boyunca fuayede yer aldığı çalıştay, kapanış oturumunun gerçekleştirilmesiyle tamamlandı.


Ek Dosyalar