TRAKYA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE ALT ÇALIŞMA GRUBU ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) 14. Alt Kurul Toplantısı, 21 Şubat 2019 Perşembe günü Kırklareli Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.Toplantıda, Engelsiz Üniversite Alt Çalışma Grubu da hazır bulundu ve gündeme ilişkin çalışmalar yaptı.

TÜB Alt Kurul Dönem Başkanı ve Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem UZUN, “Bugün kendi sorunlarımızı görüşüp ortak çözümler üretmek ve birbirimizin tecrübelerinden faydalanmak için bir araya geldik. Bu hususta TÜB örnek bir birliktir. Toplantıda alınan kararların zaman içerisinde gerçekleştiriliyor olması da bunun en güzel örneğidir.” diyerek toplantı gündemi ve kararların uygulanması noktasında bilgiler verdi.

Üniversitemiz Engelsiz Üniversite Komisyonu’nun desteği ile oluşturulan TUB Engelsiz Üniversite Alt Çalışma Grubunda Trakya Üniversitesi’nin yanı sıra  Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nden temsilcileri yer almaktadır.   TÜB EÜAÇG toplantısında  Engelli öğrenciler için  erişilebilirlikleri ile ilgili görüşler paylaşıldı ve gündem gereği aşağıdaki kararlar alındı:

Yüksek Öğretim Kurulu’nun Engelsiz Üniversite Vizyonu gereğince eğitim-öğretim ve ölçme-değerlendirme faaliyetlerinin daha kapsayıcı ve ulaşılabilir olmasını sağlayıcı yönergenin oluşturmasının gereği ortaya konmuştur. Bu kapsamda yönergeyi oluşturulacak ana başlıklar belirlenmiş ve alt başlıklar ise üniversitenin eğitim-öğretim yönetmelikleri YÖK Engelsiz Öğrenci Komisyonunun kararları ve diğer üniversitelerin engelli öğrenciler için hazırlanmış oldukları yönergeler ile belirlenmesine :

1.Genel esaslar

2.Derslerin yürütülmesine yönelik esaslar