MİMARLIK FAKÜLTESİ AVLU VE YAKIN ÇEVRESİ PEYZAJ TASARIMI FİKİR PROJESİ VE ÖĞRENCİ ÇALISTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

“Geçmisi Okumak, Geleceği Dokumak” başlıklı Mimarlık Fakültesi Avlu ve Yakın Çevresi Peyzaj Tasarımı Fikir Projesi ve Öğrenci Çalıstayı 14-18 Nisan 2018 tarihleri arasında Trakya Üniversitesi Engelsiz Üniversite Komisyonu Üyesi Dr. Öğretim Üyesi H. Candan Zülfikar koordinatörlüğünde Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi Peyzaj Bölümü ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

‘Geçmişi Okumak Geleceği Dokumak isimli çalıştayda, Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık ve Peyzaj Mimarlığı lisans ve yüksek lisans öğrencileri ile Trakya Üniversitesi Mimarlık ve Peyzaj Mimarlığı lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin ortak çalışma grupları özgün çalışmalar yaptı.

Düzenleme kurulu, 1., 2. ve 3. leri belirlemenin yanı sıra her grubun çalışma özelliklerine göre “EN”leri de değerlendirdi.

Çalıştay Düzenleme Kurulu tarafından yapılan değerlendirmelerde, öğrenci gruplarının yaptığı çalışmalar estetik açıdan, ihtiyaçların karşılanması, bütüncül tasarım anlayışı ve sürdürülebilir tasarım bakış açısının yanı sıra engelsiz çevre tasarımı standartları da (TSE 91111) göz önünde bulunduruldu.

Çalıştay kapanış ve ödül töreninin ardından fikir projeleri sergilendi ve çalışma grupları projelerini tanıttı.

Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Sennur AKANSEL, çalıştayda ortaya çıkan fikir projelerinin geliştirilmesi ve uygulanması için destek verileceğini belirtti. Çalıştay, engelsiz üniversite vizyonuyla çalışmalar yürüten Üniversitemizin fiziki erişilebilirlik çalışmalarına önemli katkıda bulunacaktır.