Engel durumu olanlarla iletişim halinde olan her bireyin, pozitif ayrımcılığa dayanmadan yardım zihniyeti ile değil hak temelli yaklaşımı benimsemesi ve engel durumlarının normalleştirilmesinde etkili olacağı düşünülen ‘Engel Bize Göre Değil etkinlikleri’ kapsamında engel durumu olup birçok başarılara imza atan bireylerin söyleşi için konuk edilmesi ve bu etkinlikler belirli gün adı altındaki tarihlerde değil aralıklı olarak Engelsiz Üniversite Birimi’nin faaliyet takviminde yer almaktadır.
Bu çerçevede Üniversitemiz Öğrenci Toplulukları ile işbirliği yapan Engelsiz Üniversite Birimi, Akademik Danışmanlığını Dr. Öğretim Üyesi Belgin UZUNOĞLU YEGÜL’ ün yaptığı ‘Yaratıcı Oyun, Müzik ve Dans Topluluğu ile ortaklaşa Ali ALPASLAN ile erişilebilir Müzik Söyleşisini gerçekleştirdi.
12.04.2018 tarihinde Eğitim Fakültesi Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşiye Genel Sekreter Vekili Ahmet SEZGİN, Engelsiz Üniversite Koordinatörü Prof. Dr. Hakan TUNA, Engelsiz Üniversite Komisyonu Üyeleri, STK Temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler ve basın mensupları katıldı. Söyleşide görme engeli bulunan, müzik eğitimini başarı ile tamamlayan ve Müzik öğretmeni olarak Ankara’da bir devlet okulunda çalışan Ali ALPASLAN, görme engelli bireylerin müzik eğitimi ile ilgili bilgiler verdi.
Müzik eğitiminin görme engelli bireylere erişiminde yapılması gereken çalışmalara da değinen Ali ALPASLAN, Amerika'da görme engelli bireylerin müzik eğitimi almasını kolaylaştıran programlar hakkında da bilgi verdi.
Söyleşi sonunda aralarında kendi bestesinin de bulunduğu dört eseri piyanoyla çalan Ali ALPASLAN’ ın mini konseri ise büyük beğeni topladı.
Ardından etkinlik boyunca işaret dili tercümesi yapan Hülya AYKUTLU’ ya ve konuk Ali ALPASLAN’ a; Genel Sekreter Vekili Ahmet SEZGİN ve Engelsiz Üniversite Koordinatörü Prof. Dr. Hakan TUNA teşekkür belgelerini ve hediyeleri takdim etti.
Söyleşinin ardından Ali ALPASLAN’ a betimlemeli gezide Edirne tanıtımı yapıldı.
Ek Dosyalar