BENİMLE BİRLİKTE, ENGELSİZ ÜNİVERSİTE PROJESİ BAŞVURULARI AÇILDI!

EGED, kendi sorunlarının çözümünde inisiyatif alıp bir politika reformu hazırlanmasına  doğrudan katkı vermek isteyen üniversite öğrencilerini çağırıyor! “ Engelsiz bir üniversite mümkün” diyenler, “Benimle Birlikte Engelsiz Üniversite” Projesinde değişimi gerçekleştirmek için farklılıklarla bir araya geliyor.

EGED; geçmiş dönemlerde gerçekleştirdiği projeler yoluyla, engelli üniversite öğrencilerinin karşılaştığı mevcut durumu analiz eden yayınlar ve kısa filmler ile alana müdahil olmuştu. Bu defa, 2018-2019 eğitim - öğretim döneminde gerçekleştireceği “Benimle Birlikte Engelsiz Üniversite” projesine engelli ve engelli olmayan üniversite öğrencilerini davet ediyor.

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından, K-3 Yapılandırılmış Diyalog Politika Reformuna Katkı kapsamında desteklenen “Benimle Birlikte Engelsiz Üniversite” projesinde; katılımcılar, 21-23 Aralık 2018, 22-23 Mart 2019 ve 3-5 Mayıs 2019 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilecek 3 toplantıda Engelsiz Üniversite Politika Belgesi’ne oluşturacak ve ardından Ulusal Engelsiz Üniversite Diyalog Zirvesi’nde tekrar bir araya gelecekler.

Projeye, 18-30 yaş aralığında, üniversite öğrenimi gören 25’i engelli, 10’u engelli olmayan 35 öğrenci katılabilecektir. Katılımcılar belirlenirken:

-Başvuru formunda yer alan soruların özenli biçimde yanıtlanması,

-Coğrafik dağılım,

-Cinsiyet dağılımı,

-Engel durumları gibi kriterler göz önünde bulundurulacaktır.

Katılımcıların konaklama ve ulaşım masrafları proje bütçesinden karşılanacaktır. Başvurusu kabul edilen katılımcılar, tüm etkinliklere katılmayı ve proje kapsamında verilen bütün sorumlulukları yerine getirmeyi taahhüt etmiş olacaklardır.

Son başvuru tarihi: 5 Aralık 2018 Çarşamba, 23.59. Engelsiz bir kampüs ideali, öğrencilerle mümkün!

Başvuru için: http://www.eged.org/benimlebirlikte