AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI ENGELLİ VE YAŞLI HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN ÜÇÜNCÜSÜ GERÇEKLEŞTİRİLEN SEMİNERE KATILIM

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünce erişilebilirliğin önemini üniversitelere aktarmak ve işbirliğini arttırmak amacıyla düzenlenen “Erişilebilir Üniversiteler Seminerleri”nin üçüncüsü, İstanbul Üniversitesi ev sahipliğinde 7 Kasım 2017 tarihinde gerçekleştirildi.

Üniversitelerde yapılacak erişilebilirlik düzenlemelerine ilişkin güncel mevzuat ve standartlarla ilgili bilgilerin aktarılması, konuyla ilgili bilgi ve bilinç düzeyinin arttırılması amaçlanan seminere Üniversitemiz Engelsiz Üniversite Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Hakan TUNA,  Fiziki Erişilebilirlik Alt Komisyonu  Üyeleri:  Mimarlık Fakültesi Peyzaj Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. H. Candan ZÜLFİKAR, Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlisi  Dr.  Berk MİNEZ katıldı.

Seminerde, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Erişilebilirlik Dairesi Başkanlığınca erişilebilirlik mevzuatı ve erişilebilirlik standartları konusunda güncel bilgiler aktarılarak “Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Formları”, “Hissedilebilir Yürüme Yüzeyi İşaretleri Uygulama Esasları” ve “Erişilebilirlik Proje Örnekleri” konularında sunumlar yapıldı.

TSE 9111 Özürlüler ve hareket kısıtlılığı bulunan kişiler için binalarda ulaşılabilirlik gerekleri çerçevesinde çalışmalar yürüten Engelsiz Üniversite Birimi, Fiziki Erişilebilirlik Alt Komisyonu, bu seminerde  “erişilebilirlik mevzuatı” ve erişilebilirlik standartları’na ilişkin güncel bilgiler aldı.