ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BİRİMİ

"Herkes için üniversite"

2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İLE İLGİLİ DUYURU

Üniversitemiz Senatosunda alınan karar gereği;

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılında ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarında açıklanan akademik takvime göre eğitim-öğretim

yüz yüze olarak başlayacaktır.

 

Ayrıca öğrencilerimiz kayıt yenileme işlemleri akademik takvimde belirtilen süreler içerisinde online olarak yapabileceklerdir.

 

Bununla birlikte öğrenci sayısı, fiziki koşullar ve diğer başka nedenler ile birimlerimiz yetkili kurullarınca alınacak kararlar doğrultusunda programın mezuniyet için alınması gereken toplam AKTS kredi değerinin en fazla %40’ı kadar oranda uzaktan öğretim ile yürütülecek olup, uzaktan öğretim ile verilecek derslere ilişkin bilgiler birimlerimizin web sitelerinde ilan edilecektir.

 

Uzaktan öğretim ile verilen derslerde ara sınavların yüz yüze veya

elektronik ortamda yapılmasına birimlerimizce karar verilerek öğrencilerimize sınavlardan önce duyuracaklardır. Final ve bütünleme sınavları ise gerekli tedbirler alınarak yüz yüze yapılacaktır.

 

Tüm derslerde öğrencilerimizin tabi oldukları ilgili mevzuat hükümleri uyarınca derslere devam durumu aranacaktır.

 

Küresel salgın koşulları nedeniyle yurt dışından ülkemize giriş yapamayan uluslararası öğrenciler, kronik rahatsızlığı olan veya ailesi yüksek risk gurubunda olan öğrencilerden talepte bulunmaları durumunda kayıt dondurma işlemlerinde kolaylık sağlanacaktır.

 

Öğrencilerimizin 2021-2022 eğitim öğretim yılı güz yarıyılında eğitime sağlıklı

ve güvenli bir şekilde başlayabilmeleri için maske, mesafe ve temizlik tedbirlerine uymaları ve AŞI yaptırmaları konularında gerekli hassasiyeti göstermelerini rica eder, yeni eğitim öğretim yılında tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.