ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BİRİMİ

"Herkes için üniversite"

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. ERHAN TABAKOĞLU, GENÇ OFİSİ ZİYARET ETTİ

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Balkan Yerleşkesi içinde bulunan Edirne Gençlik Merkezi Trakya Üniversitesi Genç Ofisi’ne gerçekleştirdiği ziyarette, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Topluluğu öğrencileri ile bir araya gelerek sıcak ve samimi bir sohbet gerçekleştirdi.

Ziyarette ayrıca Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Edirne KYK yurtlarında kalan Kırım tatarlarını ziyaret eden ve yardım getiren Kocaeli Kırım Tatarları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Zümran Aracı ile de bir görüşme gerçekleştirdi.

Öğrenci ve akademisyenlere daha fazla imkânlar sunmak amacıyla Trakya Üniversitesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında imzalanan  “Gençlik Ofisi, Kültür, Sanat, Spor, Eğitim” iş birliği protokolü neticesinde Balkan Yerleşkesi içerisinde Genç Ofis yapımı tamamlandı. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak ve Edirne Gençlik Merkezi Müdürü Zekeriya Bayrak ile birlikte Gençlik Merkezi faaliyetlerinin tanıtıldığı, öğrenci ve akademisyenlerin yararlanabildiği Genç Ofisi ziyaret etti. Ziyaret sırasında Genç Ofiste bulunan Trakya Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Topluluğu öğrencileri ile de bir araya geldi. Öğrencilerle uzun süre sohbet eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, ofisin açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Öğrenci odaklı bir üniversite olarak güncel gelişmeleri yakından takip ederek önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Trakya Üniversitesi olarak öğrencilerimize akademik eğitimin haricinde sanatsal, kültürel, sportif faaliyetler düzenleyebilecekleri ve kendilerini gerçekleştirebilecekleri yeni alanlar oluşturmayı hedefliyoruz. Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz yaptığımız protokol neticesinde oluşturulan Genç Ofis de yerleşke içinde bu ihtiyacı karşılayacak önemli alanlardan biri oldu. Bir araya gelebilecekleri, ders çalışabilecekleri, çeşitli sanatsal, kültürel ve sportif faaliyetler düzenleyebilecekleri bir alan oldu. Temel gayemiz olan nitelikli insan yetiştirmek misyonumuzdan hareketle öğrencilerimizin ve gençlerimizin yararına olacak proje ve iş birliklerini geliştirmeye devam edeceğiz. Gençlerimizle birlikte olmak çok güzel. Onların yüksek enerjileri bizlere de yansıyor. Onlarla biz de genç oluyoruz” dedi.

Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak, gençlerin kendi projelerini kendilerinin yapacağı bir alan oluşturduklarını, bu ofisin onlara ait olduğunu belirterek ofisin olanaklarının daha da geliştirilmesi için yapılacakları anlattı.