ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BİRİMİ

"Herkes için üniversite"

DOÇ. DR. ERDOĞAN BULUT, AVRUPA ARAŞTIRMA KONSEYİ’NE PROJE BAŞVURUSU GERÇEKLEŞTİRDİ

Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdoğan Bulut, Avrupa Araştırma Konseyi’ne (European Research Council−ERC) proje başvurusu yaptı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdoğan Bulut, “A New Sound Processing Mode and Intracochlear Electrode Design for Frequency Selectivity in Coclear Implant Technology” (PRESTON) projesi ile Avrupa Araştırma Konseyi’nin bu yıl destekleyeceği bilimsel araştırma projelerine başvuru yaptı.

Hedefi Avrupa’da bilimsel mükemmeliyeti güçlendirmek ve Avrupa’yı en iyi araştırmacılar için bir cazibe merkezi haline getirmek olan Avrupa Araştırma Konseyi’nin (ERC), Consolidator Grant çağrısı başvuruları sona erdi. Proje başına 2 milyon €’ya kadar bilim insanlarına destek verecek programın 2022 yılı tahmini bütçesi 776 Milyon Euro olarak açıklanırken tahmini 388 projeye destek verilmesi planlanıyor.

Avrupa Araştırma Konseyi’nin bu yıl destek almaya hak kazanacak projeleri değerlendireceği Horizon ERC Consolidator Grant’a Doç. Dr. Erdoğan Bulut da araştırmasıyla başvuruda bulundu.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da Avrupa Araştırma Konseyi’ne proje başvurusu yapan Doç. Dr. Erdoğan Bulut’u makamında ağırlayarak tebrik etti.

Avrupa Araştırma Konseyi - European Research Council (ERC) Hakkında

Avrupa Araştırma Konseyi (European Research Council−ERC), öncül (frontier) araştırma projelerini ve bu projeleri gerçekleştirecek olan bilim insanlarını sadece bilimsel mükemmeliyet kriterine göre değerlendirerek fonlamaktadır. ERC tarafından alınan kararlar ERC Bilim Konseyi’nde bulunan bilim insanları tarafından alınmakta, değerlendirmeler de yine alanında söz sahibi bilim insanları tarafından yapılmaktadır.

ERC bir ev sahibi kuruluş altında çalışacak bir araştırmacıyı ve araştırmacının ekibini destekler. ERC’de konu kısıtlaması yoktur. Fen bilimleri, doğa bilimleri, matematik gibi alanlarla beraber sosyal bilimler, disiplinler arası ya da çok disiplinli alanlardaki projeler de ERC çağrılarına başvurabilir. ERC’nin amacı ulusal programlarla fonlanması genellikle zor olan büyük bütçeli ve yüksek riskli/yüksek kazanımlı öncül akademik araştırma projelerine kaynak sağlamaktır. Projenin yürütüleceği kurumun (üniversite, araştırma enstitüsü, özel sektör, vb.) bir AB üyesi veya Türkiye gibi Asosiye ülkede kurulmuş olması şartı aranmaktadır.