ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BİRİMİ

"Herkes için üniversite"

14 MART DÜNYA MATEMATİK GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

14 Mart Dünya Matematik Günü, Trakya Üniversitesinde düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü ile üniversitemiz Matematik Topluluğu tarafından “14 Mart Dünya Matematik Günü” çerçevesinde etkinlik düzenlendi.

Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü Seminer Salonu’nda düzenlenen programa, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Zaim, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Özlem Çetin Erdoğan, Doç. Dr. Sedat Şengül ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programa katılan Matematik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Figen Öke, yaptığı açılış konuşmasında bilim alanları ile matematiğin önemini vurgulayarak tüm öğrenci ve öğretim elemanlarının Dünya Matematik Günü'nü kutladı.

Program, Matematik Bölümü Arş. Gör. Engin Şenel’in “Pi Sayısının Kullanım Alanları” başlıklı konuşmasının ardından Dr. Öğr. Üyesi Pelin Tekin “Euclide Dışı Geometriler” adlı konuşma ile devam etti.

Dünya Matematik Günü etkinlikleri kapsamında ayrıca “Kahoot” ve “Bil Bakalım” oyunları düzenlendi. Yarışmalarda kazananlara ödüllerinin ve katılım belgelerinin verilmesinin ardından etkinlik sona erdi.